PROJEKTI


RADELJSKA SREČANJA
Konec septembra je v Radljah ob Dravi rezerviran za t.i. Radeljska srečanja, ko Občina Radlje ob Dravi v sklopu številnih športnih, kulturnih ter glasbenih dogodkov praznuje svojo obletnico. Radeljska srečanja se tradicionalno končajo s Hmeljarskim likofom.

TRADICIONALNA OBLETNICA MARENBERŠKEGA KULTURNEGA CENTRA Z BOGRAČIJADO
Tradicionalna prireditev, ki v juniju vabi ljubitelje bograča in dobre glasbe. V popoldanskih urah pričnejo ekipe ob dobri glasbi in polnih kozarcih s tekmovanjem v kuhanju bograča, ki ga nato poleg komisije brezplačno preizkusijo tudi vsi obiskovalci. V večernih urah pa žur z odličnimi glasbenimi skupinami.

VGC Dogaja se!
Projekt Večgeneracijski center Dogaja se! Center aktivnosti Koroške smo oblikovali prijavitelj Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi in partner Društvo Koroški medgeneracijski center. Nastal je v sodelovanju s 6 občinami v Koroški regiji.Glavni cilj in namen projekta Večgeneracijskega centra Dogaja se! Centra aktivnosti Koroške je ponuditi različne preventivne vsebine in tako ranljivim ciljnim skupinam zagotoviti socialno vključenost, dvigniti kakovost življenja, zmanjšati tveganje revščine ter preprečiti zdrs v socialno izključenost.V okviru Večgeneracijskega centra Dogaja se! Centra aktivnosti Koroške izvajamo:
  • Neformalno druženje in srečevanje, ki ni vsebinsko določeno in uporabnikom omogoča ustvarjanje in vzdrževanje socialne mreže.
  • Informiranje uporabnikov: Večgeneracijski center Dogaja se! Center aktivnosti Koroške deluje kot informativni center. Uporabnikom so na voljo informacije o razpoložljivih storitvah s področja preprečevanja, obvladovanja in odpravljanja socialnih stisk in težav ter informacije o aktivnostih, ki potekajo v okviru centra.
  • Izvedbo pestrih vsebin na različnih lokacijah. Cilj izvedenih dejavnosti je vzdrževanje in ohranjanje socialne mreže, integracija v širšo družbo, razvijanje različnih kompetenc in spretnosti ter zmanjšanje tveganja revščine in dvig kakovosti življenja vseh ranljivejših skupin.

S preventivnimi programi sodelujemo v občinah Radlje ob Dravi in Ravne na Koroškem ter tudi v občinah Črna na Koroškem, Mežica, Podvelka in Prevalje.

Naložbo sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Program podpira tudi 6 lokalnih skupnosti v Koroški regiji.

Projekti