NOVICE

NUJNO VARSTVO V ČASU ZAPRTJA VRTCEV IN ŠOL


Spoštovani starši in skrbniki,
obveščamo vas, da zbiramo prijave za NUJNO VARSTVO OTROK NA DOMU v starosti od 5 do 10 let. Varstvo bodo nudili prostovoljci, katere bo zbiral in usklajeval naš zavod. Nujno varstvo na domu je namenjeno otrokom, katerih starši so dolžni še naprej opravljati svoje delo, torej starši, ki so zaposleni na področjih zdravstva, policije, vojske, civilne zaščite in gospodarske javne službe.

Nujnost varstva otrok se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, pri katerem so starši zaposleni (pridobijo starši), da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Brez potrdila/izjave delodajalca Vam prostovoljca ne bomo dodelili.

Prav tako vam ne bomo dodelili prostovoljca v primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne - nujnih del…), drugi pa v zgoraj navedenih poklicih.

Prijave zbiramo na telefonski številki 030 304 624, vsak dan med 8. in 16. uro, v izrednih primerih tudi izven navedenega časa.

Na podlagi prijav Vas bomo povezali s prostovoljci, ki bodo na razpolago.

Prosimo vas, da z vso skrbnostjo presodite, ali nujno varstvo zares potrebujete ter ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi
Strokovni vodja
Gregor Likar, prof. l.r.

nujno-varstvo-v-casu-zaprtja-vrtcev-in-sol.pdf