TURISTIČNE INFORMACIJE IN PROGRAMI PO MERI

KONTAKT
TIC Radlje ob Dravi
Mariborska c. 8
2360 Radlje ob Dravi

G: 040 852 287
E: turizem@sktmradlje.si

Objem Pohorja in Kozjaka skriva prijetno mesto tik ob reki Dravi. Na pogled čisto navaden kraj, a ko se ustaviš, pravi popotniški raj.

Dejansko majhnost mesta omogoča ravno tisti pristni vtis in izkušnjo, ki jo iščejo popotniški sladokusci. Okolica je posuta z majhnimi lokalno orientiranimi muzejskimi zbirkami, ki omogočajo da doživiš duh preteklosti iz vidika zgodb okoliških prebivalcev ter dobiš vtis, kako je bilo in je živeti v tem kraju. Tovrstno izkušnjo lahko dobite ob ogledu, lokalnih zbirk enote Koroškega pokrajinskega muzeja v Radljah ob Dravi ali Gasilskega muzeja v Gasilskem domu, Lesarske in etnološke zbirke Vuhreda in okolice, Rosenhofa, itd.

Kolesarske in pohodniške poti vseh zahtevnostnih stopenj, moderna športna infrastruktura z mnogimi igrišči, urbani kolesarski park, stadion in Športna hiša s plezalno steno, v poletnih mesecih naravno kopališče Vodni park Radlje ob Dravi, … zagotavljajo aktivne počitnice z vsestransko rekreacijo skozi vse leto. Ljubitelji narave boste uživali na panoramskem jahanju, v ogledu Muzeja mineralov Remšnik, v sprehodih po gozdnih in vodnih učnih poteh ter na pohodih po Pohorskih in Kozjaških gozdovih. Tukaj boste srečali eno največjih rastišč tis v Evropi, prostrane nasade hmelja, redko kitajsko suličevko ter najdebelejšo in najvišjo evropsko smreko.

Lahko pa se samo sprostite, uživate v svežem zraku in odlični koroški kulinariki. Za dobro počutje pa poskrbijo tudi lokalni ponudniki wellness storitev s pestro ponudbo savn, masaž in drugih sprostitvenih terapij in programov.

Kraj, ki je sicer skrit ob meji z Avstrijo ima zaradi lege tudi dobro izhodišče, če želite doživeti aktivno in raznovrstno zimsko pravljico. Manj kot uro stran so Kope, Mariborsko Pohorje, Ribnica, Rogla, Avstrijska Peca in Svinja Planina.

Kakorkoli že, če ostanete en dan ali en teden, dolgčas vam ne bo. Za skupine bo poskrbel lokalni TIC v Radljah, ki z veseljem pripravi dnevni program prilagojen interesom skupine.
Marenberški mladinski hotel Radlje ob Dravi