PROJEKTI

 • KOROŠKO KULTURNO POLETJE
  Koroško kulturno poletje je skupni projekt koroških občin, katerega glavni cilj je popestriti kulturno dogajanje na Koroškem ter obiskovalcem ponuditi čim več raznovrstnih kulturnih prireditev na različnih lokacijah.
 • RADELJSKA SREČANJA
  Konec septembra je v Radljah ob Dravi rezerviran za t.i. Radeljska srečanja, ko Občina Radlje ob Dravi v sklopu številnih športnih, kulturnih ter glasbenih dogodkov praznuje svojo obletnico. Radeljska srečanja se tradicionalno končajo s Hmeljarskim likofom.
 • TEDEN ZDRAVILNIH RASTLIN NA KOROŠKEM
  Že tradicionalno Korošci prirejajo v vseh treh dolinah zadnji teden v maju Teden zdravilnih rastlin na Koroškem.Regijska prireditev je že prvo leto s kar 42 brezplačnimi prireditvami doživela neverjetno priljubljenost med obiskovalci in raznimi društvi ter organizacijami. Vsako leto znova si lahko obiskovalci privoščijo oglede razstav zelišč, tematskega knjižnega gradiva, zeliščno obarvanega likovnega ustvarjanja, se udeležijo kuharskih delavnic, prisluhnejo zanimivim predavanjem, itd. Vrhunec, pa je vsekakor zadnja nedelja v maju, kjer si lahko dopoldne obiskovalci v centru Radelj ob Dravi privoščijo pravo zeliščno deželo v obliki stojnic, zeliščnih prireditev in razstav.
 • TRADICIONALNA OBLETNICA MARENBERŠKEGA KULTURNEGA CENTRA Z BOGRAČIJADO
  Tradicionalna prireditev, ki v juniju vabi ljubitelje bograča in dobre glasbe. V popoldanskih urah pričnejo ekipe ob dobri glasbi in polnih kozarcih s tekmovanjem v kuhanju bograča, ki ga nato poleg komisije brezplačno preizkusijo tudi vsi obiskovalci. V večernih urah pa žur z odličnimi glasbenimi skupinami.
 • RADLJE SKOZI ČAS
  Promocija in prepoznavnost zgodovinskih zakladov in naše dediščine spadajo med naše glavne naloge na področju turizma in kulture. Prve petke v mesecu ob 18.00 uri zato namenjamo v sodelovanju z društvom za ohranjanje kulturne dediščine Šentjanž nad Radljami ter Mirkom Kogelnikom odkrivanju zgodovine našega kraja. Poslušali boste lahko naslednje zanimive teme: Samostanske zgodbe, Znameniti Radeljčani, Marenberške zgodbe, Marenberški sokoli, Znamenite radeljske stavbe, Radeljske fontane in korita, Radelski potok, Fotografija v Radljah, itd.
Kopališka hiša

Informacije

ŠKTM Radlje ob Dravi
Mariborska cesta 4
SI-2360 Radlje ob Dravi

T: 02 887 32 88
G: 040 852 288
E: info@sktmradlje.si