NOVICE

Občina Radlje ob Dravinatekmovanju 'MOJA DEŽELA -LEPA IN GOSTOLJUBNA' dosegla srebrno priznanje.


Preteklo soboto so bili razglašeni najlepši in najgostoljubnejši kraji v akciji »Moja dežela –lepa in gostoljubna 2020«, katero izvaja Turistična zveza Slovenije.

V natečaju, kijeletos potekal že 29. po vrsti, je državna strokovna komisija ocenjevala turistično ponudbo in urejenost, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost.

Z nagrajenci letošnjega izbora smo se lahko letos seznanili kar iz udobja domačega kavča, saj so jih organizatorji zaradi omejitve širitve virusa Covid-19 premierno predstavili v posebni oddaji Moja dežela –lepa in gostoljubna 2020. Na televizijski postaji Planet TV je Občino Radlje ob Dravi je gledalcem predstavil župan Občine Radlje ob Davi, mag. Alan Bukovnik.

Ponosni smo, da je Radlje ob Dravi prejelo 2. mesto med manjšimi kraji v Sloveniji in se vnovič zarisalo na turistični zemljevid Slovenije.Iz leta v leto se trudimo, da naš kraj postajabolj prijeteninbolj prijazen. Postopno umikamo promet iz središča kraja, veliko pozornosti namenjamo projektom trajnostne mobilnosti tertrajnemu, zelenemuin butičnemu turizmu.Zavedamo se, da je urejeno in gostoljubno okolje sestavina sonaravnega turizma in nenadomestljivi del turistične ponudbe.

Ob tej priložnosti bi seželeliiz srca zahvaliti vsem vam, posameznikom in organizacijam, ki skrbite ne le za urejenost našega kraja, temveč tudi za domačnost in gostoljubje. Ljudje v lokalnem okolju stetisti, ki poganjatekolesje razvoja. Strokovne službe občinepa so tiste,kiuresničujejovizijo razvoja turizma na našem podeželjuin poskrbijo za celostno urejenost kraja

Hvala vsem in vsakemu posebej. Prepričani smo, da se lahko s skupnimi močmi in začrtano vizijo zavihtimo še višje.

Občina Radlje ob Dravi in JZ ŠKTM Radlje ob Dravi

 

Razglasitev rezultatov si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://youtu.be/roEs8cMcqLQ?t=2377